Фельдшер-колаборант спонукав колег працювати на окупантів у селищі на Харківщині

Чоловікові заочно оголосили підозру.

Шанувальник «руського миру» демонстративно схвалював збройну агресію Росії проти України.

38-річний підозрюваний — мешканець селища Великий Бурлук. До повномасштабного вторгнення чоловік працював старшим фельдшером Великобурлуцького відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.

За даними слідства, під час окупації чоловік публічно радів приходу «русского мира» і стверджував, що «росія тут назавжди». Колаборант закликав своїх колег співпрацювати із загарбниками, запевняючи: «Україна нічого нам не дала, а росія нас не залишить, буде платити велику заробітну плату».

«Більше того, підозрюваний зазначив, що не допустить до роботи тих фельдшерів, які не погодяться співпрацювати із російською владою та не подадуть документи для майбутнього працевлаштування у новоствореному фельдшерському підрозділі окупаційної адміністрації держави-агресора», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловікові заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Його можуть позбавити права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Нині підозрюваний переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, у Куп’янську затримали майстра лісу, який працював на росіян. Чоловікові оголосили підозру.

Джерело

Новости Харькова