Ексзаступник міського голови на Харківщині отримав підозру у держзраді

Про підозру Андрію Козубу повідомили заочно.

Крім державної зради, колишнього заступника Куп’янського міського голови підозрюють у колабораціонізмі.

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков заочно повідомив про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та колабораційний діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) Андрію Валентиновичу Козубу. Про це стало відомо з сайту Офісу Генпрокурора України.

На момент російського повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році Козуб працював заступником Куп’янського міського голови, пише Харківський антикорупційний центр.

ХАЦ наприкінці червня 2022 року повідомляв, що росіяни призначили Козуба “керівником штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального періоду” на тимчасово окупованих територіях Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забуті гауляйтери. Де живуть і що роблять зрадники із Харківської області

Представляв тоді Козуба іншим колаборантам так званий “заступник тимчасової цивільної адміністрації Харківської області” Володимир Демченко, відомий із 2014 року сепаратист із Харкова.

Козубу доручили розробити план заходів щодо підготовки господарського комплексу та об’єктів інфраструктури до функціонування в осінньо-зимовий період.

Козуб із 2016 року був заступником Куп’янського міського голови. Спочатку у Олега Войтюка, потім у Геннадія Мацегори. Також Козуб був членом виконкому Куп’янської міськради та депутатом Куп’янської райради (балотувався від “ОПЗЖ”).

У тексті підозри зазначено, що Козуб в окупації, виконуючи завдання “адміністрації” держави-агресора, керував комунальними підприємствами у Куп’янську. Він був виконуючим обов’язки помічника заступника голови з питань інфраструктури так званої “ВГА Купянского района”.

Джерело

Новости Харькова