Ексчиновник хоче очолити Харківський драматичний театр

Під час війни призначати керівників державних та комунальних закладів можна без конкурсу.

Історик та ексначальник управління Харківської ОВА подав заяву про своє призначення.

На сесії Харківської обласної ради розглянуть питання про призначення Олега Яцини директором Харківського академічного драматичного театру (колишній театр Пушкіна). Про це стало відомо із відповідного проєкту рішення, опублікованого на сайті облради. У проєкті рішення йдеться про те, що підставою стала заява Яцини, а також висновки й рекомендації профільних комісій облради.

«Призначити Яцину Олега Анатолійовича на посаду директора комунального закладу «Харківський академічний драматичний театр» на умовах контракту на строк, визначений у абзаці 2 частини 7 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Доручити голові обласної ради укласти контракт із Яциною Олегом Анатолійовичем», — сказано у проєкті рішення.

На даний момент обов’язки директора виконує Олена Ткаченко.

У пояснювальній записці зазначається, що призначати директорів державних і комунальних закладів культури потрібно після проведення конкурсу, однак під час війни призначати їх можна поза конкурсом.

Зазначимо, Олег Яцина — викладач історії та суспільно-політичних дисциплін, кандидат історичних наук (спеціальність — історія України) та доцент кафедри політології та історії.

Як писав KharkovNEWS.info, із 2010 по 2014 рік Олег Яцина був депутатом Харківської міської ради від партії «Батьківщина», потім — радником відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови ХОДА. Улітку 2014 року очолив управління культури та туризму Харківської обласної державної адміністрації, коли головою адміністрації ще був Ігор Балута. У лютому 2020 року звільнився.

Олег Яцина (ліворуч). Фото: ХОВА

Нагадаємо, 24 грудня 2022 року депутати Харківської обласної ради після десяти місяців протистояння проголосували за дерусифікацію Харківського російського театру ім. Пушкіна. Тепер він називається Харківський драматичний театр. Саме таку назву просив надати колектив театру, який після 24 лютого почав працювати українською.

Джерело

Новости Харькова