Два ліцеї у Харківській області поки не будуть відбудовувати

Росіяни зруйнували ліцей у Слатиному.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області розірвала два договори на відбудову освітніх закладів на прикордонні.

Це ліцеї у Циркунах та у Слатиному (Дергачівська громада). На реконструкцію Циркунівської ліцею планували витратити 130 мільйонів гривень, Слатинського — понад 300 мільйонів гривень. Про це повідомив Харківський антикорупційний центр.

«Тендер на відновлення ліцею у Циркунах розпочали ще у жовтні 2023 року. Переможцем торгів стало ТОВ “Індастріал Білдінг Груп”, а вартість робіт оцінювали у 136 мільйонів гривень. Угоду підписали наприкінці лютого, але 22 березня, за даними сайту “Prozorro”, її розірвали у зв’язку з відсутністю фінансування. Крім того, пресслужба Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області повідомила, що 26 березня розірвали угоду на відновлення ліцею у cелищі Слатине з формулюванням “у зв’язку з відсутністю фінансування”, — пише ХАЦ.

У Службі відновлення пояснили, що не відміняли тендер, а підписали угоду, а потім її розірвали, щоб зекономити державні кошти: за непідписання договору після проведення торгів можуть бути застосовані санкції.

Як писав KharkovNEWS.info, ліцей у Слатиному зазнав серйозних руйнувань від російських обстрілів. У липні 2022 року по ньому нанесли удар ракетою. У 2023-му освітній заклад вирішили відбудувати, почали розробку проєктної документації. Наприкінці року Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області оголосила тендер. 

Згідно з проєктом, оголошена вартість усіх робіт – більш як 355 мільйонів гривень. На засіданні робочої групи при обласній адміністрації вирішили, що така відбудова поки що не на часі.

Від селища Слтаине до російського кордону — менше 20 кілометрів, ця територія знаходиться під постійними обстрілами, тож навчання дітей офлайн там поки що не проводитиметься.

Джерело

Новости Харькова