ДНК-експертиза підтвердила загибель захисника з Харківщини

Віктор Конотоп вважався зниклим безвісти.

Віктору Конотопу був 51 рік.

19 жовтня під час наступу біля села Новогригорівка на Херсонщині загинув житель Сахновщинської громади Віктор Конотоп. Проте його загибель була підтверджена лише зараз за допомогою ДНК-експертизи. Поховали бійця на батьківщині 25 грудня.

За інформацією Сахновщинської селищної ради, Віктор Конотоп народився у 1972 році, жив у селі Огіївка. У Збройних силах України служив механіком-водієм взводу РХБЗ (війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту). Молодший сержант Конотоп отримав смертельне поранення, коли російські окупанти влучили з артилерії по машині розвідки.

«Після цього тіло було евакуйовано та ідентифіковане за результатами ДНК-експертизи. Доземний уклін захиснику України за його відвагу, мужність та за кожен вборонений для нас новий день! Вічна слава і світла пам’ять герою! Дякуємо за захист України та українського народу!», — зазначили у Сахновщинській громаді.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові попрощалися із військовим медиком. Сергій Самодуров рятував поранених побратимів, коли окупанти знову вдарили.

Джерело

Новости Харькова