Директорка харківського пологового будинку розтратила майже пів мійльона зарплат підлеглих

Керівниці та бухгалтерці медзакладу оголосили підозри.

Очільниця пологового будинку та головна бухгалтерка майже рік незаконно отримували премії.

Слідчі оголосили підозру 70-річній директорці пологового будинку у Харкові та 51-річній головній бухгалтерці, які незаконно нарахували собі щомісячних премій і доплат на 412 000 гривень. За даними слідства, жінки домовилися про незаконну схему у вересні 2022 року.

Директорка щомісяця підписувала накази про надання премії та надбавки головній бухгалтерці за інтенсивну роботу, попри те, що закон цього не передбачає. Своєю чергою бухгалтерка закривала очі на завищений посадовий оклад директорки. 

«Слідством встановлено, що з вересня 2022 по липень 2023 року 70-річна директорка пологового будинку за попередньою змовою з 51-річною головною бухгалтеркою шляхом зловживання службовим становищем здійснили привласнення бюджетних коштів, призначених для виплати заробітної плати працівникам пологового будинку на загальну суму 412 тисяч гривень», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру директорці та бухгалтерці оголосили за ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, у великих розмірах, в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до восьми років ув’язнення та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років.

Як писав KharkovNEWS.info, начальник харківського ізолятора отримав два мільйони гривень за «мертві душі». Він дозволив підлеглим не виходити на роботу та отримувати зарплатню за умови, що ті будуть віддавати йому половину грошей.

Джерело

Новости Харькова