Депутати допомагали окупантам вивозити урожай із Харківщини в Росію

Обидва обранці переховуються на непідконтрольній Україні території.

СБУ викрила двох депутатів, які допомогли окупантам вивезти більше 700 тонн насіння соняшника в Росію.

Це депутати VIII скликання Ізюмської районної ради, які добровільно пішли на співпрацю з окупантами і організували їм оптові «поставки» насіння соняшника. Для цього вони силоміць забирали збіжжя у підприємців і вивозили до російських міст Валуйки та Шебекіно.

«Зловмисники, домовившись з представниками збройних формувань держави-агресора та окупаційної адміністрації, вивозили зі складських приміщень насіння соняшника з території регіону до рф. Встановлено, що вони силоміць відбирали насіння у місцевих підприємців, погрожуючи своїми зв’язками з військовослужбовцями рф», — повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, «завдяки» депутатам-зрадникам з України вивезли більше 700 тонн насіння. Отримані кошти частково привласнили, а частково передали російським військовим та представникам окупаційної адміністрації.

Окрім цього, пособники допомогли окупантам відновити міст до Ізюму для забезпечення безперешкодної переправи військової техніки росіян.

«Так, вони надали представникам окупаційної адміністрації допомогу у відновленні та будівництві моста у місті Ізюм для забезпечення безперешкодної переправи з боку селища Борова російської військової техніки. Організовували збір, завантаження на транспортні засоби, доставку колод, труб та плит до місця будівництва моста, їх вивантаження та подальше укладання», — повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Обидва зрадники переховуються на непідконтрольних територіях.

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

Джерело

Новости Харькова