Депутата, який переховується у Росії, судитимуть на Харківщині

Чоловік працював на окупантів.

Депутат-колаборант схиляв поліцейських працювати на загарбників.

Слідство завершило спецрозслідування стосовно депутата Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області VIII скликання, який працював в адміністрації російських окупантів. Обвинувальний акт передали до Дзержинського районного суду Харкова.

За даними слідства, чоловік перебував в Ізюмі під час тимчасової окупації. Він добровільно влаштувався так званим «заступником голови тимчасової адміністрації м. Ізюм та Ізюмського району». 

«Посадовець» особисто здійснював видачу «перепусток» для безперешкодного проходження блокпостів зс рф на території Ізюмського району. Також він проводив «поучительные беседы» з працівниками поліції з метою схилення їх до роботи на окупаційну владу», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Наразі депутат переховується на території Росії. Обвинувальний акт стосовно нього склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Депутату загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, депутат із Харківської області працював «заправником» росіян. Колаборантом виявився депутат Шевченківської селищної ради (Куп’янський район).

Джерело

Новости Харькова