Чиновниця з Полтави знову хоче працювати у команді Олега Синєгубова

Катерина Бойко працювала на анлогічній посаді у Полтавській ОДА.

Катерина Бойко із 2015 року працювала у Полтавській обласній державній адміністрації.

14 лютого Катерина Бойко подала декларацію кандидата на посаду керівника апарату Харківської обласної військової адміністрації за 2023 рік. Документ опублікований у Єдиному державному реєстрі декларацій.

Зазначимо, ця декларація є виправленою. До цього, ще 2 лютого, Бойко опублікувала декларацію кандидата на посаду у ХОВА, проте не керівника апарату, а начальника управління забезпечення діяльності керівництва апарату ХОВА.

У декларації зазначається, що у 2023 році Бойко отримала у Полтавській обласній державній адміністрації 688 036 гривень зарплатні. Грошові активи та транспорт не задекларовані. У Бойко є кімната у Полтаві площею 12,50 квадратного метра. Також вона має право безоплатно користуватися квартирою у Полтаві, яка належить її родичці Тетяні Бойко. Площа квартири складає 58,8 квадратного метра, придбана у 2015 році.

Катерина Бойко народилася 1985 року, закінчила Полтавський інститут бізнесу «Міжнародний науково-технічний університет та ім. академіка Ю. Бугая» та «Інститут державного управління» Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна.

Працювала бухгалтером та адміністратором у приватних підприємствах, була помічником-консультантом нардепа Андрія Реки («Народний фронт») та Валерія Головка (безпартійний).

У 2015 році стала радником голови Полтавської обласної державної адміністрації. Також працювала у цій ОДА заступником начальника відділу забезпечення діяльності керівництва апарату. У 2018 році пройшла конкурсний відбір і стала керівником апарату Полтавської ОДА. Перебувала на посаді до 29 листопада 2023 року.

Нагадаємо, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов працював у Полтавській обласній держадміністрації із 2019 по 2021 рік, до призначення на Харківщину.

Як писав KharkovNEWS.info, 13 лютого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили факт заволодіння понад 15 мільйонами гривень при закупівлі «гуманітарки» у Харкові у 2022 році. Підозру оголосили Вікторії Белявцевій, яка була керівником апарату ХОВА до минулого тижня. У день повідомлення про підозру її звільнили. Олег Синєгубов повідомив журналістам, що кандидат на місце Вікторії Бєлявцевої є, скоро почнеться його спецперевірка.

Чим займається керівник апарату: 

— здійснення правового, інформаційного, організаційного, кадрового, матеріально-технічного та іншого забезпечення діяльності облдержадміністрації;

підготовка аналітичних, довідкових, інформаційних та інших матеріалів;

систематична перевірка та контроль за виконанням актів законодавства, актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, розпоряджень та доручень голови облдержадміністрації;

— надання методичної та іншої практичної допомоги структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади, райдержадміністраціям та органам місцевого самоврядування.

Джерело

Новости Харькова