Чиновниці окупантів із Балаклії оголосили підозру

Жінка виїхала на непідконтрольну територію.

Колаборантці загрожує до десяти років тюрми.

Слідчі заочно оголосили підозру 40-річній жительці міста Балаклія, яка під час окупації добровільно влаштувалася до загарбників. У травні 2022 року вона стала «помічником начальника» у так званому «управлінні тимчасової цивільної адміністрації міста Балаклія Харківської області», яке незаконно створили окупанти.

«Колаборантка займалась питаннями працевлаштування до фейкового органу влади, проводила прийом громадян, забезпечувала документообіг, брала участь у нарадах окупаційної адміністрації та виконувала низку інших організаційно-розпорядчих функцій», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Після деокупації колаборантка втекла на непідконтрольні території, зараз вона переховується від слідства. Підозру жінці сформували за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, троє жителів Харківщини допомагали окупантам розбудовувати Росію. Жителька Куп’янщини працювала у «відділенні центру соцобслуговування», мешканці Ізюмщини були правоохоронцями.

Джерело

Новости Харькова