Через мільйонні витрати на розваги у Харкові ліквідують управління міськради 

Директорку управління Вікторію Грецьку-Миргородську відсторонили від виконання службових обов’язків.

6,6 мільйонів гривень від початку повномасштабного вторгнення управління іміджевих проєктів витратило на тренінги, фестивалі, семінари. Їх необхідність була сумнівна, угоди на їх проведення — непрозорими, а сувеніри учасникам — надто дорогими.

Порушення виявила позапланова внутрішня перевірка управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міської ради, яка проходила з 13 по 19 липня. Вона була призначена після публікації розслідування Харківського антикорупційного центру. 

Зокрема, управління під керівництвом Грецької Миргородської витратило 394 000 гривень на організацію танцювального фестивалю “Незламний Dance”. 

Фото з фестивалю “Незламний Dance”: Інстаграм управління

656 600 гривень витратили на проведення Школи соціального проєктування та грантрайтингу Open grant school, а також поглиблений курс з управління проєктами для випускників школи Open grant academy. 

Під час проведення семінарів учасникам дарували вартісні подарунки: кепки по 800-850 грн., світшоти по 1250-1500 грн., блокноти – по 650 грн., powerbank – по 1600 грн.

Окрім цього, минулоріч управління уклало договорів на розробку програмного забезпечення для БПЛА на 2,6 млн. грн. Зокрема, гроші заплатили за надання послуг у сфері інформатизації щодо розробки автоматизованих систем управління польотами БПЛА, забезпечення для наземних засобів забезпечення польотів та випробувань авіаційної техніки БПЛА, розробки пакетів програмного забезпечення для роботи з графікою та зображеннями тощо. Але, за даними антикорупційників, на сайті мерії немає жодної інформації, що програмне забезпечення в рамках договору придбали для потреб військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роутер за 40 000 та коштовна плитка. Як у Харкові переплачують за обладнання шкільних укриттів

У серпні 2022 року Грецька-Миргородська отримала від заступника Комадувача угрупування військ “Харків” нагороду “За оборону міста-Героя Харків”.

Як повідомили у Харківській міськраді з посиланням на міського голову Ігоря Терехова, рішення про ліквідацію ухвалили, спираючись на висновки службового розслідування щодо діяльності начальника управління Вікторії Грецької-Миргородської. За словами міського голови Ігоря Терехов, зараз її відсторонено від виконання службових обов’язків.

«Вивчення діяльності управління показало, що Вікторія Грецька-Миргородська укладала договори з певним колом виконавців та постачальників без належного обґрунтування в порушення принципів максимальної економії, ефективності та пропорційності, запобігання корупційним діянням. З укладених договорів не зрозуміло, за що управління здійснювало оплату за рахунок бюджету територіальної громади, оскільки вищезазначені документи, окрім загальної суми договору, не містять технічних, якісних і кількісних характеристик, а також складу послуг закупівлі», — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодо директора харківської поліклініки, яка купувала фірмові кросівки і футболки, почали розслідування

Міський голова пообіцяв, що на найближчій сесії управління іміджевих проєктів буде ліквідоване, а Грецька-Миргородська до виконання обовʼязків начальника управління не повернеться. 

«Попереджаю всіх, що до тендерів та бюджету необхідно ставитися дуже відповідально», — наголосив Ігор Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській міськраді обіцяють провести фінансовий аудит усіх витрат
 

Джерело

Новости Харькова