Через крадіїв село у Харківській області тиждень залишається без світла

Дістати дроти для того, щоб відновити електрику, важко.

Жителів Харківщини просять повідомляти про крадіжки дротів та електрообладнання.

У селі Широке Близнюківської громади шостий день немає світла. Енергетики приїхали відновлювати електролінію, яка була пошкоджена через обледеніння, та побачили, що на під’їзді до села немає дротів. Невідомі вкрали понад 600 метрів дротів. Знайти заміну, аби відновити електролінію, зараз досить складно. Енергетики повідомили про крадіжку правоохоронцям.

«Шкода, що у такі часи, коли енергетики кидають всі сили на відновлення електропостачання після бойових дій, працюють за складних погодних умов та без вихідних, щоб повернути світло в оселі, люди просто беруть і крадуть самі у себе. Село знеструмлене вже шостий день, адже крадіжку такого масштабу в умовах обмежених ресурсів воєнного часу компенсувати дуже складно. Ми звернулися до правоохоронних органів із заявою про злочин та сподіваємося, що крадії будуть знайдені, а наше майно повернуто», — розповів заступник технічного директора компанії «Харківобленерго» Олександр Кишинський.

У «Харківобленерго» нагадали, що за крадіжку передбачена кримінальна відповідальність. Мешканців регіону просять у разі виявлення фактів крадіжок дротів або електрообладнання повідомляти до поліцейських за номером телефону — 102, або кол-центру «Харківобленерго»:

  • (057) 34-24-413,
  • (067) 23-40-413,
  • (063) 05-40-413,
  • (050) 05-40-413.

Як писав KharkovNEWS.info, через негоду у Харківській області 17 грудня були знеструмлені вісім населених пунктів, два із них — частково.

Зазначимо, станом на ранок 19 грудня без світла залишалися 1794 абоненти на Харківщині. Це жителі Близнюківської, Барвінківської, Вовчанської та Куп’янської громад.

Джерело

Новости Харькова