Частину національного парку у Харківській області віддали у приватну власність

Суд визнав угоду незаконною.

10 соток території національного природного заповідника опинились у приватній власності.

Чугуївська окружна прокуратура оскаржила цю угоду в суді. Прокурори встановили порушення вимог законодавства під час передачі фізичній особі у приватну власність земельної ділянки. Адже землі природно-заповідного фонду відносяться до особливо цінних земель та не можуть передаватися у приватну власність з державної. Це передбачено лише у виняткових випадках для суспільних потреб і за погодженням з Кабміном.

Зміївський районний суд Харківської області задовольнив позовну заяви окружної прокуратури у повному обсязі. Земельна ділянка вартістю 3 млн грн повернеться у власність держави, як тільки пройде термін апеляційного оскарження. 

Національний природний парк «Гомільшанські ліси» був створений у 2004 році для збереження унікальної природи долини річки Сіверський Дінець. Він розташований у Зміївському районі, там мешкає майже 130 видів птахів, більша частина з них має статус рідкісних у Європі.

Як писав KharkovNEWS.info, підприємець захопив земельну ділянку в гідропарку на березі річки Уди та побудував там альтанки.

Джерело

Новости Харькова