Біля трас у Харківській області будують бесідки для відпочинку

Місця для відпочинку будуть безкоштовними.

У Харківській та Полтавській областях відкриють безплатні рекреаційні пункти для відпочинку, аби вберегти ліс від вогню.

На Полтавщині будують чотири рекреаційні пункти та два на Харківщині. Їх  облаштували  в найбільш відвідуваних лісових масивах, що знаходяться уздовж швидкісних автомобільних доріг. На невеликій території поруч із трасою будуть кілька деревёяних бесідок, вбиральня, ігровий майданчик, мангальна зона, лавочки та смітники, повідомили у Слобожанському лісовому офісі. Одна зона відпочинку знаходиться неподалік Покотилівки, її облашутвання триває.

«Створення рекреаційних пунктів відбувається у межах програми ДП «Ліси України» з розвитку рекреацій та фінансується коштом підприємства. Такі пункти перш за все створюють задля захисту лісу від вогню. У пошуках затишного місця відпочинку люди йдуть до лісу та розпалюють багаття, що досить часто призводить до лісових пожеж. Рекреаційні ж пункти  мінімізують кількість виникнення лісових пожеж, адже обладнані усім необхідним для комфортного пікніка та безпечного відпочинку. До того ж облаштування таких зон дає можливість заощаджувати кошти, бо гасіння навіть найменшого загоряння в лісі вимагає значного ресурсу та фінансових витрат», — повідомили у лісовому офісі.

Ці майданчики мають також захистити людей від відвідування потенційно небезпечних лісів, адже в умовах війни в Україні діє заборона на відвідування лісу через мінну небезпеку та високу ймовірність засмічення залишками боєприпасів. Місця для відпочинку будуть безкоштовними.

У лісовому офісі пообіцяли опублікувати перелік створених рекреаційних пунктів по областях та з геолокаціями.

Джерело

Новости Харькова