«Бійця швидкого регаування» росіян судитимуть у Харківській області

Колаборант оголошений у розшук.

Чоловік переховується на території Росії.

У Балаклійському районному суді судитимуть 36-річного жителя Балаклії, який під час окупації пішов на співпрацю із загарбниками. Слідчі встановили, що до війни чоловік був співробітником газовидобувного підприємства в Ізюмському районі. Коли росіяни захопили місто, він добровільно влаштувався так званим «бойцом специального отделения быстрого реагирования УВД ВГА Харьковской области».

«За вказівками «нової влади» псевдополіціянт незаконно затримував людей і проводив «допросы». Також він «підтримував громадський порядок» на закріпленій за ним дільниці у місті», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловіка звинувачують за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, йому загрожує від 12 до 15 років тюрми, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої. Чоловік переховується у Росії, він оголошений у розшук. Судитимуть його заочно.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові суд виніс вирок двом зрадникам, які передавали дані про ЗСУ. Наталю Білієнко та Юрія Мажарова присудили до 15 років ув’язнення. Мажаров був співробітником «Харківобленерго».

Джерело

Новости Харькова