Аудиторію у харківському університеті назвали на честь загиблого захисника

Ім'я захисника присвоїли аудиторії у ХНУ ім. Каразіна.

Єгор Шумаєв захищав Україну з перших днів війни.

Аудиторію №5-66 у головному корпусі Харківського національного університету ім. Каразіна назвали на честь військового Єгора Шумаєва, який помер від важких поранень. Аудиторія розташована на факультеті геології, географії, рекреації і туризму, студентом якого був боєць. Її відкрили 15 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові з’явились вулиці на честь Дмитра Коцюбайла, Георгія Тарасенка, Олега Громадського і сквер Влади Черних

Єгор Шумаєв навчався на третьому курсі у ХНУ ім. Каразіна, захищав Україну від російських окупантів з перших днів повномасштабного вторгнення. Спочатку він служив у територіальній обороні, потім долучився до Збройних сил України й обороняв Донбас.

«Йому було 19 років, коли він прийняв таке тяжке для мене рішення. Я його дуже просила піти на навчання. А він сказав: «Ні, мамо, це мій обов’язок, я повинен захищати нашу Батьківщину, наш дім», — розповіла матір захисника Людмила Шумаєва.

10 грудня 2022 року під час бойового завдання Єгор Шумаєв отримав важке осколкове поранення голови. Лікарі намагалися його врятувати декілька днів, однак не змогли. Він помер 14 грудня у віці 20 років.

23 грудня на засіданні вченої ради факультету геології, географії, рекреації і туризму ХНУ ім. Каразіна ухвалили рішення щодо присвоєння аудиторії 5-66 імені Єгора Шумаєва.

Фото: ХНУ ім. КаразінаФото: ХНУ ім. Каразіна

У головному корпусі ХНУ ім. Каразіна на другому поверсі знаходиться стенд із портретами та імена співробітників, випускників і студентів цього вишу, які загинули під час повномасштабного вторгнення.

Джерело

Новости Харькова