ЗСУ відійшли з позицій у Крохмальному на Харківщині

У ЗСУ відступ називають тимчасовим явищем для збереження життя захисників.

Село Крохмальне на Куп’янському напрямку нині знаходиться під контролем російської армії.

Цю інформацію в етері національного телемарафону підтвердив речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо.

За його словами, українські військові відійшли з позицій у Крохмальному на більш підготовлені рубежі.

Це друга окупація села, у 2022 році його звільнили під час Харківського наступу, додав Фітьо.

«У селі Крохмальному до повномасштабного вторгнення проживали 45 людей, тобто було десь пʼять будинків, і ці будинки зруйнувала армія РФ. Тому наша основна мета — зберегти життя наших захисників, тож їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону і не дають ворогу просуватися далі», — розповів Фітьо.

За його словами, цей відступ якихось загроз для сусідніх підрозділів не несе.

«Я думаю, те, що відбулося, це тимчасове явище, тому що лінія фронту, вона щоденно змінюється, ми просто не повідомляємо про відбиття чи захоплення 100-200 метрів, нам цього не треба робити, а для російських пропагандистів будь-яка перемога важлива, щоб показати, чому лише за січень вони втратили понад 7 тисяч вояків у смузі відповідальності стратегічного угрупування «Хортиця». Тому ці кількасот метрів, які росіяни захопили, не мають жодного значення. Тимчасово наші захисники відійшли на більш підготовлені рубежі, де їхні життя у безпеці», — розказав Фітьо.

Мапа DeepState

Наші захисники дають відсіч ворогу, лінія фронту активна й постійно зміщується, наголосив військовий.  У 2024 році росіяни не відмовилися від наступу на Лимано-Куп’янському та Бахмутському напрямках, говорить речник. За його словами, РФ намагається просуватися «від Куп’янська до Нью-Йорка», кидає свої сили, незважаючи на людські втрати.

З початку січня українські захисники знищили 120 танків, 218 БМП, 178 гармат і мінометів різних калібрів. 7055 росіян вбили або поранили у смузі відповідальності «Хортиці»

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти понад 20 разів атакували Харківщину. Росіяне активніше проводять штурми на Куп’янському напрямку.

Джерело

Новости Харькова