Зеленський у Харкові: перевірив захист енергооб’єктів та підготовку до зими

Президент відвідав Харківщину.

Володимир Зеленський дав доручення стосовно підготовки до опалювального сезону, відбудови, фізичного захисту енергетичних об’єктів від обстрілів окупантів.

3 жовтня Президент України Володимир Зеленський відвідав Харківську область. Пілся відвідання позицій на Куп’янському та Лиманському напрямках голова держави приїхав до Харкова. Президент провів наради із відповідальними за оборону та соціально-економічну ситуацію у Харкові та області, де порушували важливі питання для регіону перед зимою та з урахуванням постійного російського терору. Генерал Олександр Сирський, а також начальники Служби безпеки та Нацполіції Харківщини доповіли голові держави про захист регіону. Далі перейшли до питань енергетики, відновлення будівель і гуманітарного розмінування.

«Обговорили з відповідними посадовцями — це і голова області, і голова міста, міністр енергетики, голова «Укренерго», голова «Нафтогазу» та інші — захист від російських обстрілів, енергозабезпечення міст і сіл Харківщини, захист енергооб’єктів, відновлення будинків, соціальної сфери, гуманітарне розмінування. Надзвичайно важливо, що Харків попри все не просто тримається, а допомагає тримати міцним увесь наш Схід. Горде й світле місто, яке завжди буде містом сили для України та для всієї Європи», — повідомив Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Президент доручив значно прискоритися «щодо деяких речей». Сьогодні, 4 жовтня, урядовці мають надати президентові детальний звіт по проєктах відновлення. Окремі доручення були військовим.

У Харківській обласній військовій адміністрації повідомили, що на сьогодні житлово-комунальне господарство та об’єкти соціальної сфери готові до зими на 99,4%. Проте окупанти можуть і цієї зими обстрілювати енергооб’єкти Харківщини, тому треба захистити їх від російських ударів.

«Наразі готовність теплового господарства складає більше 98%, водопровідно-каналізаційного — 100%. Так само більше ніж на 99% готовий житловий фонд та об’єкти соціальної сфери. Усвідомлюємо, що ворог знову намагатиметься вивести з ладу об’єкти тепло- та електрогенерації, а також іншу критичну інфраструктуру. Тому одним з пріоритетних питань є забезпечення нашій інфраструктурі надійного захисту від ворожих ударів. Робимо усе можливе, щоб мешканці Харківщини цієї зими мали в оселях світло і тепло», — сказав голова ХОВА Олег Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, Володимир Зеленський відвідав захисників на Куп’янсько-Лиманському напрямку, зокрема 103-ту окрему бригаду територіальної оборони, 68-му окрему єгерську бригаду ім. Олекси Довбуша, 25-ту окрему повітрянодесантну Січеславську бригаду, 15-й мобільний прикордонний загін «Сталевий кордон». Президент провів нараду із комбатами, дізнався про ситуацію на фронті, потреби підрозділів, нагородив військових. Бійці 103-ї окремої бригади територіальної оборони подарували президентові знак бригади та шеврон і попросили його підписати для них прапор.

Джерело

Новости Харькова