Засудили експерта-криміналіста окупаційної влади на Харківщині

Чоловік добровільно погодився працювати на росіян.

Ще обдин прибічник окупантів із Куп’янська отримав вирок.

До 12 років тюрми засудили колаборанта, який працював «експертом-криміналістом» окупантів. Як з’ясували слідчі, 54-річний мешканець Куп’янська добровільно погодився співпрацювати з окупантами та отримав посаду в окупаційному «мвс рф».

«Встановлено, що перебуваючи на цій «посаді», він виконував покладені окупаційною владою обов’язки. Гроші зловмисник отримував від рашистів у російських рублях. За матеріалами СБУ, суд призначив йому 12 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна», — повідомили в УСБУ Харківщини.

Так званий експерт відбирав відбитки пальців у учасників АТО, яких незаконно утримували окупанти, після чого на людей фабрикування справи.

Чоловіка затримали у лютому 2023 року і  визнали винним за ч.7 ст. 111-1( колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Строк відбуття покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові затримали російського агента, який «здавав» заводи та промисловість росіянам. Співробітник фармацевтичної компанії коригував повітряні атаки на військову та промислову інфраструктуру Харківщини, а гроші отримував у криптовалюті.

Джерело

Новости Харькова