«Заплатіть 20-30 гривень»: Ігор Терехов розказав, як сплачувати комуналку

У місті через війну пошкоджені більше половини будинків.

Харківський міський голова дав відповідь на запитання щодо оплати комунальних послуг під час війни у будинках, які частково постраждали.

Це питання від ведучої радіо «Накипіло» він назвав своїм нелюбимим і попросив оплачувати рахунки за змогоюю. Мова йшла про квартири у багатоповерхівках, які були понівечені у період з 24 лютого 2022 року.

«Знаєте, є така річ, що кажуть «війна все спише» — це не так. Хтось за все це буде платити. Поки це навантаження на міський бюджет, він не безрозмірний, це не корова, яку можна постійно доїти. Коли у вас є можливість у якихось об’ємах, сплачуйте. Ми розуміємо, що буде реструктуризація (боргів — Ред.). Є можливість, заплатіть. Скільки — інше питання, бо я розумію, що зараз важко. Є можливість — заплатіть 20-30 гривень», — сказав Терехов.

Нагадаємо, у Харкові якоюсь мірою пошкоджені обстрілами 4500 із 8200 будинків комунальної власності. Ще 450 будинків неможливо відновити. У 2022 році було відновлено 135 будинків. Цим займаються приватні будівельні компанії.

Загальний збиток, завданий Харкову Росією, оцінюється приблизно у дев’ять мільярдів доларів.    

Джерело

Новости Харькова