За змішаною формою навчатимуть 3% закладів освіти Харківщини

Впровадити змішану форму навчання хочуть 19 харківських шкіл.

Класи у метрополітені продовжують облаштовувати.

У новому навчальному році за змішаною формою хочуть проводити освітній процес 19 харківських шкіл, що становить 3% від закладів освіти регіону. Навчання проводитимуть у метрополітені. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«У нас буде переважати онлайн-навчання. Бажання впровадити змішану форму навчання задекларували 19 шкіл Харкова. Це на станціях метрополітену. Це 3% навчальних закладів по Харківській області. Решта закладів освіти проводитимуть навчання онлайн», — розповів Синєгубов.

За його словами, також декілька закладів освіти приватної форми власності готували укриття. Цього тижня там проводитимуть перевірки, після цього ухвалять рішення щодо формату навчання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов показав класи у метро, у яких вчитимуться школярі

Наразі дозволено проводити навчання на п’яти станціях метрополітену. Співробітники Держслужби України з надзвичайних ситуацій перевірили місця, де триває робота з облаштування майбутніх класів. Під час навчання у метро посилять патрулювання.

«Ми спільно з поліцією й органами самоврядування провели обстеження таких станцій. Вирішили на п’яти станціях дозволити облаштування територій, які не будуть перешкоджати трафіку руху пасажирів метро, будуть відповідати всім вимогам, які є до закладів. Разом з поліцією на час навчання дітей в метро там буде посилено патрулі», — розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Сергій Чабань.

Загалом по області до нового навчального року готуються 1603 заклади освіти. У них підуть більше ніж 345 000 здобувачів освіти. У регіоні буде 14 000 першокласників. Заклади вищої освіти Харкова приймуть майже 19 000 першокурсників. За словами Синєгубова, Харківщина обіймає третє місце за результатами вступної кампанії. На першому знаходиться Київська область, на другому — Львівська.

Як писав KharkovNEWS.info, у 19-ти ліцеях Харкова створили для змішаного формату 65 додаткових класів. Крім вчителів, у класах у метрополітені працюватимуть педагоги-тьютори, психологи, медичні працівники.

Джерело

Новости Харькова