Українські захисники відбили сім атак у Харківській області

Окупанти намагаються просунутися на Куп'янському напрямку.

Минулої доби були обстріляні близько 20 населених пунктів.

У понеділок 1 січня російські військові проводили сім атак у Харківській області. Вони висувалися у бік позиції українських захисників неподалік двох сіл у Куп’янському районі. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, учора під артилерійськими та мінометними ударами перебували близько 20 населених пунктів регіону, у тому числі Козача Лопань (Харківський), Вовчанськ, Бударки (Чугуївщина), Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове (Куп’янщина).

З авіації були обстріляні території біля населених пунктів Мала Вовча та Охрімівка (Чугуївщина), а також Петропавлівка, Кучерівка (Куп’янський район), Чернещина (Ізюмщина).

По Вовчанську завдали два удари — о 14:16 і 21:22. У місті пошкоджено два приватних будинки, магазин, господарчі споруди та машина, виникли пожежі. Постраждалих немає.

Як писав KharkovNEWS.info, на Куп’янському напрямку воюють понад 2000 загарбників зі штурмових підрозділів, їх перекидають з інших напрямків.

Джерело

Новости Харькова