У ЗСУ розповіли про лінію оборони на Куп’янському напрямку

Українські захисники мають потужні укріплення.

Росіяни йдуть у наступи, обстрілюють позиції української армії та проводять інформаційно-психологічні операції.

Попри намагання окупантів захопити Куп’янськ, українські захисники тримають позиції. На Лимано-Куп’янському напрямку збудована міцна лінія оборона, також Збройним силам допомагає рельєф. ПРо це повідомив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Ілля Євлаш,

«Ми зайняли досить потужні укріплення, збудували лінію оборони на Лимано-Куп’янському напрямку і поблизу Куп’янська, зокрема. Бетонні також є у нас ДОТи [довготривала оборонна точка — ред.], обладнано дуже багато інженерних споруджень. Крім того, вміло використовуються складки місцевості», — розповів Євлаш в ефірі національного телемарафону.

Загарбники вдаються до інформаційно-психологічних операцій, поширюють матеріали із залякуванням про подальшу окупацію українських територій. Окрім цього, на фронті Росія посилає до українських підрозділів своїх перевдягнених військових для проведення розвідки. 

«Противник намагається діяти по-різному, порушуючи міжнародні правила, Женевські конвенції. Він переодягається у форму Збройних сил України. Використовують також багі, зараз у них досить поширена така тактика, мобільних таких груп, якими вони доправляються до фронту, оскільки зараз дуже погана погода, і по полю пересуватися досить складно, тому вони використовують для доставки саме штурмових своїх підрозділів такі транспортні засоби. За ними вже йдуть групи закріплення, але, звичайно, що наші артилеристи навіть при дефіциті боєприпасів показують свою майстерність і знищують окупантів і на Бахмутському, і на Куп’янському напрямку», — сказав Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, російські окупанти намагаються захопити Куп’янськ. Вони продовжують підтягувати резерви та техніку на Харківський напрямок. Одночасно ворог укріплює лінію оборони з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 25 лютого повідомив, що на Куп’янському напрямку зведена одна з кращих ліній оборони. 

Джерело

Новости Харькова