У Східному угрупуванні військ розказали, де росіяни атакують на Куп’янському напрямку

Окупанти намагаються прорвати оборону на північний схід від Куп`янська.

Минулої доби на Лимано-Куп’янському напрямку окупанти 15 разів намагалися йти в атаку.

Зокрема, атака відбулася біля села Синьківка у Петропавлівській громаді Куп’янського району. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону заступник командувача Східного угрупування військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинили. Що відбувається на лінії фронту у Харківській області

«Якщо говорити про Лимано-Куп’янський напрямок, там ворог намагається атакувати наші позиції у районі Синьківки Харківської області, Новоселівського і Білогорівки Луганської області. П’ятнадцять разів він намагався за цю добу здійснювати атаки», — розповів Череватий.

Загалом на цьому напрямку минулої доби російські військові завдали 496 ударів по позиціях української армії, здійснили 15 авіанальотів. Захисники України під час відбиття атак знищили 62 окупанти та поранили ще 105. Також були знищені два російські танки Т-80, бойова машина піхоти, станковий протитанковий гранатомет (СПГ-9), два безпілотники, три польових склади з боєприпасами та п’ять вантажівок, що займалися перевезенням російських боєприпасів.

Як писав KharkovNEWS.info, на Куп’янському напрямку росіяни відновили наступальні та штурмові дії. Штурми проводять хвилями. Попри це, українська армія тримає свої позиції та завдає удару по ворогу. 

Джерело

Новости Харькова