У село на північ від Харкова повернули газ

Далі газопостачання відновлюватимуть за заявками.

Мешканці Великих Проходів жили без газу більше року.

26 квітня у селі Великі Проходи Дергачівської громади відновили газопостачання. Тепер із газом майже 100 домівок, повідомили у компанії «Харківгаз».

Великі Проходи розташовані за десять кілометрів від кордону з Росією. Село було окуповане у перший день повномасштабної війни. Українська армія звільнила його у вересні 2022 року. Після деокупації територію обстежили вибухотехніки, далі до роботи приступили газовики.

«Армія ворога практично зрівняла село з землею. Одразу після обстеження вибухотехніками спеціалісти «Харківгазу» розпочали відновлення розподілу газу. Внаслідок обслідування газової інфраструктури було відключено від газопостачання майже два десятки пошкоджених домівок та газопроводів до них», — розповіли у «Харківгазі».

На сьогодні у Великих Проходах газопостачання немає у близько 100 будинках. Це будинки, які були пошкоджені або зруйновані. У «Харківгазі» пояснили, що надалі будуть відновлювати газопостачання за заявками жителів, які повертатимуться.

Фото: «Харківгаз»

Як писав KharkovNEWS.info, у будинок на Салтівці, який зазнав дев’ятьох ворожих ударів, повернули газ. Газовики припинили постачання послуги в цьому будинку у перший тиждень активних бойових дій, після першого обстрілу цієї багатоповерхівки, аби запобігти нещасним випадкам від руйнувань. Понад рік комунікації не працювали.

Джерело

Новости Харькова