У селі на Харківщині, що було знеструмлено півтора року, відновили світло

Зі світлом поки частина абонентів.

Мешканці Курульки жили без світла з квітня минулого року.

Енергетики частково відновили електропостачання у селі Курулька , розташованому у Борівській громаді Ізюмського району. Через військові дії у селі, що було на лінії фронту, пошкоджені будинки та електромережа. Ділянки обстежили сапери, потім до роботи приступили енергетики. Подати електрику усім споживачам села планують до кінця жовтня. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

«Ми чекали, коли сапери проведуть розмінування трас ліній електропередачі та дадуть нам дозвіл на відновлення. Щоб заживити споживачів у цьому селі, а до війни це було 75 домоволодінь, заміни потребували 12 опор та 10 км проводу високовольтної лінії 10 кВ. По мережам 0,4 кв протяжністю 7 км, які були зруйновані повністю, потрібно замінити близько 60 опор», — розповів начальник Барвінківського району електромереж Віталій Соколов.

Наразі у Курульці немає води та газу. Після відновлення електрики можна буде запустити систему водопостачання.

 «Людям тут було дуже важко виживати. Використовували генератори, підлаштовували свій побут під ті умови, які були. Ми дуже раді, що тепер у них буде електрика», — сказала староста Ріднянського старостинського округу Тетяна Рева.

Курулька. Фото: «Харківобленерго»

Як писав KharkovNEWS.info, повністю заживити село Руська Лозова Дергачівської громади (Харківський район) обіцяють до кінця жовтня. На сьогодні електропостачання у Руській Лозовій відновлено на 90%.

Джерело

Новости Харькова