У Руській Лозовій заживили частину будинків

На відновлення електрики у всіх домівках потрібно ще близько трьох місяців.

У Руській Лозовій пошкоджено або знищено до 90% енергообладнання.

На сьогодні у селі Руська Лозова Дергачівської громади (Харківський район) заживлені більше ніж 650 домоволодінь (близько 20%). Ремонтні роботи тривають. Їх проводять ремонтні бригади електриків та підрядні організації. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

Зазначимо, станом на кінець березня у Руській Лозовій зі світлом були 500 домоволодінь. Таким чином, майже за три місяці електрику подали до 150 будинків. У «Харківобленерго» кажуть, що на підключення до електрики усіх абонентів у Руській Лозовій потрібно ще близько три місяці.

«Великі обсяги пошкоджень, звичайно, впливають і на швидкість робіт. Окрім того, не вся територія розмінована, сапери продовжують працювати. Ми з обережністю говоримо про терміни відновлення, адже є багато факторів, які можуть на це вплинути. Ті ж погодні умови, наприклад», — розповіли у Дергачівському районі електромереж.

Фото: «Харківобленерго»

Нагадаємо, Руська Лозова перебувала під окупацією два місяці. Її звільнили 29 квітня минулого року.

Як писав KharkovNEWS.info, у березні електрики відремонтували три підстанції, які живлять Руську Лозову. Потрібно було провести ремонт ще на чотирнадцяти. Також відновлювали високовольтні лінії.

Джерело

Новости Харькова