У поліції показали, як знешкодили російську авіабомбу на Харківщині

Про знахідку повідомили в поліцію.

У бомбі містилося 300 кілограмів вибухівки.

Жителі Куп’янського району проводили сільськогосподарські роботи на полі неподалік одного з населених пунктів та знайшли авіабомбу. Вони звернулися із повідомленням до поліцейських. Як установила поліція, це була фугасна авіаційна бомба ФАБ-500 із керованим модулем планування та корекції.

«Це один із найнебезпечніших боєприпасів, які є на озброєнні в російській армії. Авіабомба містила в собі 300 кілограмів вибухівки. Коли вона вибухає, то залишає після себе вирву глибиною 5 метрів та діаметром 30 метрів», — пояснив начальник управління вибухотехнічної служби Нацполіції України Володимир Хоменко.

Авіабомбу знешкодив зведений загін вибухотехніки із Закарпатської, Кіровоградської та Луганської областей. Спочатку вибухотехніки провели ручне демонтування підривача фугасної авіабомби та перевели її у стан, при якому можливе транспортування. Потім вивезли бомбу з небезпечної території  та знищили на спеціальному майданчику.

«Дякуємо, Руслане Якименку, Олександре Лашкевичу, Ярославе Костіве, Михайле Фаніне, Олександре Безгубенку, Олександре Беззубе, за те, що очищаєте наші землі від смертельно небезпечних ворожих боєприпасів», — звернулися до своїх працівників у Нацполіції.

Фото: Нацполіція

Як писав KharkovNEWS.info, під час розмінування поля, яке знаходиться між селами Новий Бурлук і Леб’яже в Чугуївському районі, вибухотехніки Нацполіції виявили та знищили понад 70 протипіхотних мін «Пелюстка».

Джерело

Новости Харькова