У міськраді розказали, якій школі Ярославський віддає стипендію

Гроші надходять школі у Салтівському районі.

Стипендію виплачують школярам, які мають інтелектуальні, творчі чи спортивні досягнення.

Олігарх Олександр Ярославський перераховує стипендію, яку отримує як почесний громадянин Харкова, Харківському ліцею №128. Про це повідомили у департаменті освіти Харківської міської ради у відповідь на запит видання «Ґвара Медіа». Відповідь опублікована на порталі «Доступ до правди».

На початку серпня речник Харківської міської ради Юрій Сідоренко повідомляв, що Ярославський віддає стипендію дитсадку у Салтівському районі міста як благодійну допомогу. Однак у департаменті освіти кажуть, що стипендію отримує ліцей. Розмір стипендії не зазначається.

«З січня 2021 року по теперішній час зазначена стипендія виплачується учням Харківського ліцею №128 Харківської міської ради, які мають певні досягнення інтелектуального, творчого або спортивного спрямування», — сказано у відповіді директорки департаменту освіти Харківської міськради Ольги Деменко.

Документ: «Доступ до правди»

Зазначимо, Ярославський є випускником Харківської загальноосвітньої школи №128 (зараз це ліцей). У січні 2021 року у міськраді повідомляли, що Ярославський ухвалив рішення про спрямування своєї стипендії почесного громадянина Харкова цій школі. Протягом десяти місяців стипендію мали отримувати найкращі учні із 32 класів школи, які мали досягнення у навчальній, науково-дослідній, творчій, спортивній або громадській діяльності. Також гроші обіцяли 20 педпрацівникам, які підготували школярів, що перемогли в інтелектуальних, спортивних і творчих змаганнях.

«Визначення кандидатур учнів та педагогічних працівників-претендентів на отримання стипендії здійснюватиметься з дотриманням принципів прозорості, забезпечення рівного доступу та академічної доброчесності», — казали у департаменті освіти.

Як писав KharkovNEWS.info, під час війни Ярославського помітили на відпочинку у Франції. На яхті він приплив на пляж, повечеряв у ресторані та знову сів на яхту. Це та сама яхта, яку він обіцяв продати, й гроші за неї передати на відновлення Харкова.

Ярославський за час повномасштабної війни не допомагав ЗСУ. Напередодні війни він утік з України одразу після смертельної ДТП.

Джерело

Новости Харькова