У Лозовій збираються будувати бомбосховища

У місті визначили першочергові об'єкти для відбудови.

У Лозівській громаді готуються до відбудови ліцею №8, який був зруйнований у вересні 2022 року.

Відбудову цього навчального закладу міський голова Сергій Зеленський обговорив із першим заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василем Шкураковим. Зокрема, йшлося про виготовлення технічного звіту, демонтаж будівлі, будівництво та залучення інвестицій. Із місцевого бюджету громади вже виділили кошти на технічний звіт. Міністерство обіцяло допомогти. Про це повідомив мер Лозової Сергій Зеленський.

«Визначилися по напрямках роботи з департаментом у частині допомоги Лозівській громаді. Саме головне, радує, що віцепрем’єр був у курсі наших зруйнованих об’єктів, і першочерговим об’єктом зараз по відновленню в Лозівській громаді буде 8-ма школа. Депутати прийняли рішення вже про виділення коштів на технічний звіт, технічний звіт буде зроблено. Потім визначимося з проєктом. Працюємо з департаментом Міністерства інфраструктури для того, щоб проєкт був сучасним і типовим. Пообіцяли в цьому напрямку нам допомогти», — розповів Сергій Зеленський.

Крім того, у Лозівській громаді працюють із проєктами щодо обладнання бомбосховищ у школах та медичних закладах. Наразі визначилися із двома першими закладами освіти, де будуть будувати захисні споруди. Загалом на будівництво бомбосховищ у цьому році з бюджету громади передбачили понад двох мільйонів гривень.

«А також працюємо по типовим проєктам по бомбосховищам — там, де у нас у шкільних закладах, медичних закладах немає захисних споруд. Тому перший об’єкт, який ми будемо споруджувати по бомбосховищу — це «Сахалін» так званий, ліцей наш. І 11-та школа. Потім уже по черзі будемо визначатися. Тому що одразу всі неможливо буде відстроїти, побудувати об’єкти. Хоча по плану ми на цей рік виділили 2,5 мільйона, і приводим до норм укриття ті, які у нас є, і де можливо розміщувати людей», — пояснив Сергій Зеленський.

Нагадаємо, Лозівський ліцей №8 був зруйнований під час обстрілу з боку російських окупантів 13 вересня 2022 року. За інформацією Лозівської міської ради, там навчалися до війни майже 600 школярів і вихованців дитячого садку. Це — мешканців приватного сектору «Авилівка».

Як писав KharkovNEWS.info, у Лозівській міськраді виділили понад 1,5 мільйона гривень на проведення технічного звіту щодо стану будівлі Палацу культури в Лозовій, в яку у травні 2022 року влучила російська ракета. 

Джерело

Новости Харькова