У ліцеї на Харківщині замінюють вікна, які вибило внаслідок російських обстрілів

За інформацією: Суспільне Харків.

Пошкоджений обстрілами РФ ліцей у Коробочкиному. Лютий 2023 року. Фото: Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

В ліцеї у селі Коробочкине, який чотири рази потрапляв під обстріли з боку російських окупантів, почали замінювати потрощені вікна.

До вересня 2022 року поряд з селом проходила лінія фронту, розповідає староста Коробочкинського старостинського округу Олександр Семер'янов.

Пошкоджені обстрілами РФ вікна у ліцею. Лютий 2023 року. Фото: Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

"В результаті влучань пошкоджені та вибиті всі вікна і фасади. Осколки попадали в стіни, класи. В основному це було пряме попадання в дах, який тепер протікає. Багато вибито вікон", — повідомив Олександр Семер'янов.

Пошкодження у Коробочкинському ліцею. Лютий 2023 року. Фото: Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

До великої війни у ліцею навчались майже 400 дітей з Коробочкиного та сусіднього села Осиковий Гай. Будівля — колишній будинок культури. 10 років тому тут провели реконструкцію за державною програмою та відкрили ліцей з сучасним обладнанням.

Завучка ліцею Ірина Заховаєва навчає дітей з дому, викладає фізику у старших класах.

Завучка ліцею Ірина Заховаєва. Лютий 2023 року. Фото: Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

"Діти хочуть повернутися вже, питають чи будуть відновлювати. Технічні працівники школи і вчителі готові у свій вільний час відновлювати", — розповідає Ірина Заховаєва.

Голова Чкалівської селищної військової адміністрації Сергій Котенко каже, що нині працюють з організаціями, які допомагають складати кошторис.

Пошкодженння у навчальному закладі у Коробочкиному. Лютий 2023 року. Фото: Ірина Гнатюк/Суспільне Харків

"Вони зможуть нам порахувати усі збитки й на яку суму треба розраховувати при відновленні ліцею. На сьогодні дуже сильно ростуть ціни на будівельні матеріали, й ми не можемо своїми силами підрахувати кількість мільйонів, які необхідно буде для відновлення", — розповідає Котенко.

За інформацією старости села, будівлю ліцею законсервували.

Новости Харькова