У Куп’янську затримали майстра лісу, який працював на росіян

Чоловікові оголосили підозру.

Колаборант переховувався у родичів.

31 січня у Куп’янську затримали майстра місцевого лісгоспу. Під час окупації міста він працював на загарбників, а після деокупації чоловік переховувався від правосуддя. Проте його викрили та оголосили йому підозру.

Слідчі встановили, що чоловік у травні 2022 року добровільно влаштувався на посаду майстра лісу «Купянского лесничества», яке створили окупанти на базі українського державного підприємства.

«Чоловік вирубував український ліс для подальшої передачі деревини російським військовим. За роботу на рф він встиг отримати понад 70 тисяч російських рублів. Тривалий час чоловік намагався «замаскуватися» в Куп’янську, будучи «поза політикою», та періодично мешкав у родичів», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру зраднику склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років ув’язнення. Міру запобіжного заходу йому поки що не обрали.

Як писав KharkovNEWS.info, до дев’яти років тюрми засудили 41-річного жителя Руської Лозової, який під час окупації влаштувався «и. о. начальника управления лесного хозяйства Военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области». Чоловік координував виробничу роботу «управління» та наказував перереєстровувати автівки в окупантів.

Джерело

Новости Харькова