У компанії «Харківгаз» забрали ліцензію

Рішення ухвалила НКРЕКП.

Відтепер послугу з розподілу газу жителям Харківщини надає філія «Газмережі».

28 червня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила постанову щодо зупинення дії ліцензії з розподілу природного газу, яку видавали компанії «Харківгаз». Постанова набирає чинності з 1 липня 2023 року. Документ опублікований на сайті НКРЕКП.

«Зупинити акціонерному товариству «Оператор газорозподільної системи «Харківгаз» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного газу, виданої відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 19 червня 2017 року № 809, у зв’язку з передачею цілісного майнового комплексу з розподілу природного газу іншому суб’єкту господарювання, який отримав відповідну ліцензію», — сказано у постанові.

Згідно з документом, «Харківгаз» має передати гроші та майно товариству з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» для того, щоб воно виконало невиконані «Харківгазом» зобов’язання за попередні роки. Зокрема, передаватимуться вузли обліку природного газу до 31 грудня 2023 року.

У «Харківгазі» пояснили, що відтепер послугу з розподілу газу мешканцям Харківщини буде надавати національний оператор — ТОВ «Газорозподільні мережі України». Харківська філія «Газмережі» буде відповідати за розподіл газу у населених пунктах усіх семи районів Харківщини — Богодухівського, Ізюмського, Красноградського, Куп’янського, Лозівського, Чугуївського та Харківського.

«Загалом підприємство відповідатиме за безперебійне обслуговування майже пів мільйона споживачів. Серед пріоритетів — оптимізація технічних процесів, раціональне використання енергетичних ресурсів і налагодження прозорої фінансової взаємодії з державою, партнерами та клієнтами», — розповіли у «Харківгазі».

Як писав KharkovNEWS.info, на початку 2023 року усі жителі Харківської області стали споживачами газу від «Нафтогазу». Це сталося, оскільки державна компанія продовжує відбирати залишки газового бізнесу Дмитра Фірташа. Для споживачів змінюються сервіси для передачі показань, а тарифи, рахунки, кабінети на сайті лишаються незмінними. У березні компанія «Харківміськгаз» також перейшла до групи «Нафтогаз України».

Джерело

Новости Харькова