У кількох районах Харківської області можуть поновити навчання у школах

Для будівництва та облаштування укриттів шукають іноземні інвестиції.

У ХОВА розглядають можливість офлайн-навчання у двох районах на півдні Харківщини.

У Харківську область із робочим візитом приїхав заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко. Він провів робочу нараду із заступником голови Харківської обласної військової адміністрації Євгеном Івановим і начальниками департаментів. На нараді обговорювали, зокрема питання будівництва та облаштування захисних споруд у закладах освіти, що можуть розпочати навчання за партами з урахуванням безпекової ситуації. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витримати С-300. Харків, Пісочин та Люботин наввипередки будують перші школи під землею

«Йдеться про Красноградський та Лозівський райони області. Розглядаємо можливість розпочати там офлайн-навчання наступного року. Тому розробляємо стратегію розвитку, працюємо з громадами над пошуком іноземних інвестицій задля нарощування темпів роботи у цьому напрямку», — сказав Євген Іванов.

Зараз за державні кошти будують школу-укриття у Коротичі, ще на 11 об’єктах проводять капремонт, на 39 об’єктах розробляють проєктно-кошторисну документацію. Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості пообіцяв допомагати Харківщині у пошуку грошей на укриття.

«За нинішніх умов укриття мають бути обладнані усім необхідним та відповідати поставленим вимогам, щоб жителі області могли безперешкодно скористатися ними під час повітряних тривог та ворожих обстрілів. Я готовий особисто допомагати головам громад та сприяти на центральному рівні у пошуку фінансування для зведення нових укриттів та облаштування і капремонту наявних», — зазначив Тимур Ткаченко.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові не відкриватимуть нових класів у підземній школі в метрополітені. За словами мера Харкова Ігоря Терехова, охочих серед батьків дуже багато, але потужності метрополітену вже практично вичерпані. З нового року планують відкрити дитсадок у метро.

Джерело

Новости Харькова