У жителя Харківщини знайшли гранати та патрони

Поліцейські провели обшук.

За зберігання гранат і боєприпасів чоловікові загрожує сім років в’язниці.

Поліцейські провели обшук у 57-річного жителя селища Кочеток Чугуївського району. Як виявилося, чоловік зберігав у себе вдома вибухові пристрої та боєприпаси. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

«За результатами санкціонованого обшуку поліцейські вилучили три гранати РГД-5, запали до них, дві військові сигнальні ракетниці та понад 60 патронів різних калібрів. Речові докази вилучені та направлені на експертне дослідження», — розповіли у поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років ув’язнення.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’яни під виглядом волонтерів вивозили зброю з фронту і ховали у гаражі. Під час обшуку виявили великий арсенал: боєприпаси, вибухівку, протитанкові міни, ручний протитанковий гранатомет, огнемет, гранати, набої різного калібру та мінометні снаряди.

Джерело

Новости Харькова