У Харкові засудили охоронця ринку та ліків окупантів

Чоловік частково визнав свою провину.

Жителя Балаклії засудили до чотирьох років ув’язнення за колабораційну діяльність.

За тимчасової оккупації Балаклії 46-річний місцевий житель погодився працювати на росіян. Із червня минулого року за пропозицією одного з керівників місцевої окупаційної поліції він почав охороняти місцевий ринок. На цій посаді він слідкував, щоб усі торговці неухильно сплачували представникам окупаційної влади «містове», а також супроводжував і охороняв жінку-касира, яка ці гроші збирала.

«Крім цього, рашисти зобов’язали його охороняти вночі аптеку, куди вони завезли з території росії ліки для власних потреб та для продажу мешканцям окупованих районів. Колаборанта було викрито і затримано у жовтні минулого року під час стабілізаційних заходів на деокупованих територіях», — повідомили в УСБУ Харківської області.

Під час суду чоловік свою провину визнав частково та додав, що жодних договорів чи заяв про прийом на роботу він не підписував, грошей чи іншої допомоги за свою роботу не отримував.

Київський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна. До того ж, вироком суду він позбавлений права протягом 10 років обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг. Він ще може оскаржити вирок суду.

Як повідомляв KharkovNEWS.info, депутат Шевченківської селищної ради добровільно співпрацював з агресором під час окупації. За даними слідства, за підтримку російських загарбників він отримав від них «дозвіл» на торгівлю пальним. Це був Микола Плутцов, який обирався до сільради від Блоку Світличної.

Джерело

Новости Харькова