У Харкові зафіксували ще один випадок сказу

Хворий кіт покусав людину.

Карантинні заходи ввели у частині Київського району.

У листопаді житель Харкова приніс додому безпритульного кота. 1 грудня тварина вкусила чоловіка, а через 10 днів чоловік звернувся до ветлікарні та повідомив, що кіт помер. У лабораторії з’ясували, що тварина хворіла на сказ. Про це повідомили у Харківській міській раді.

«Фахівці Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провели дослідження і виявили у кота антиген вірусу сказу», — розповіли у міськраді.

На засіданні місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії вирішили ввести карантин у частині Київського району, обмеженій вулицями Литвинівською, Фізкультурною, Ніколаєва та провулком Фізкультурним.

Харків’янам нагадують, що вакцинацію проти сказу можна зробити у Харкові безкоштовно.Її роблять у дільничих лікарнях ветмедицини. Щеплення проводять тваринам від трьох місяців щорічно.

Як писав KharkovNEWS.info, 1 листопада у Харкові зареєстрували випадок сказу у безпритульного собаки. До цього востаннє сказ у місті реєстрували у середині 2021 року.

Джерело

Новости Харькова