У Харкові увічнять пам’ять загиблих дітей і захисниці «Хартії»

Рішення схвалили під час засідання виконавчого комітету міськради.

У Харкові з’являться кілька меморіальних дошок.

16 лютого на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради ухвалили рішення про увічнення пам’яті. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов. 

Згідно з рішенням, меморіальну дошку військовій добровольчого підрозділу «Хартія» Владиславі Черних установлять на фасаді будинку по вулиці Лермонтовській, 15. Владислава Черних пішла доброволицею до підрозділу «Хартія» у травні 2022 року, як тільки змогла вирватися з окупованого села. Вона загинула 28 грудня під час виконання бойового завдання неподалік Бахмута. Їй було 28 років. Батько Владислави Черних, колишній ректор НФаУ Валентин Черних, згадує, що дочка прийняла виважене рішення долучитися до оборони України.

На вулиці Сумській, 37 (будівля Палацу дитячої та юнацької творчості) розмістять пам’ятний знак на увічнення пам’яті дітей, які загинули під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На Харківщині майже за рік війни загинули 50 дітей, наймолодшому було 5 місяців. 

Окрім того, прийняте рішення про увічнення пам’яті померлих ректорів: НЮУ — Василю Тацію, Педуніверситета ім. Сковороди — Івану Прокопенку, ХНАДУ — Анатолію Туренку.

Джерело

Новости Харькова