У Харкові та області змінили правила продажу алкоголю

Попередній документ щодо продажу спиртовмісних напоїв до 20:00 скасували.

Алкогольні напої продаватимуть довше.

20 червня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов і начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник внесли зміни у наказ щодо заборони продажу алкоголю на території Харківщини під час війни. Відтепер алкоголь заборонено продавати у період дії комендантської години — з 23:00 до 5:00. Відповідний наказ опублікований на сайті ХОВА.

«Заборонити на територіях громад Харківської області, які згідно з переліком територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затверджених наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22 грудня 2022 року №309, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 23 грудня 2022 року, віднесених до «територій можливих бойових дій», торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі (за винятком лікарських засобів, дозволених до застосування та включених до Державного реєстру лікарських засобів України, та дезінфекційних засобів) під час комендантської години», — сказано у новому наказі.

Попередній наказ, яким дозволялося продавати продавати алкоголь до 20:00 (крім закладів громадського харчування), скасований.

Таким чином, раніше алкоголь можна було купити у магазинах до 20:00, наразі — до 23:00. Однак поки магазини не подовжили роботу.

Як писав KharkovNEWS.info, 1 квітня на території Ізюмської міської територіальної громади дозволили продавати алкоголь та алкогольні напої й речовини, вироблені на спиртовій основі. Однак алкоголь не зможуть придбати військові та правоохоронці.

Джерело

Новости Харькова