У Харкові судитимуть колаборанта з Дворічної

Чоловікові загрожує до десяти років ув'язнення.

Колаборант роздавав російські рублі.

До Орджонікідзевського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 47-річного жителя селища Дворічна (Куп’янський район), який під час окупації добровільно влаштувався до так званого «Двуречанского территориального управления Купянской военно-гражданской администрации Харьковской области». Він обійняв посаду «и. о. помощника начальника».

«Обвинувачений займався вирішенням соціально-побутових питань мешканців села Кам’янка Куп’янського району, давав розпорядження з благоустрою населеного пункту, організовував видачу місцевому населенню дров, а також грошових коштів у розмірі 10 000 російських рублів під виглядом гуманітарної допомоги від держави-агресорки», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Після звільнення Куп’янщини чоловік переховувався, однак його викрили. Обвинувальний акт щодо нього складений за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, куп’янський підприємець дружив з окупантами. 55-річний чоловік під час окупації міста тісно спілкувався з росіянами та добровільно співпрацював з окупаційною адміністрацією. Він домовився із загарбниками та відкрив в окупованому місті магазин, де продавав російські та білоруські товари.

Джерело

Новости Харькова