У Харкові судитимуть чоловіка, що дрифтував у середмісті під час вшанування пам’яті загиблих військових

Дрифтер перевищив норму вживаного алкоголю у 10 разів.

Впродовж року чоловік двічі притягувався до відповідальності за аналогічні правопорушення.

22 жовтня на площі Свободи проходив автопробіг вшанування пам’яті загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації на Україну. У цей час хуліган почав дрифтувати на своїй автівці.

Патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група райуправління виїхали за викликом на місце події. 

«Водій автомобіля «ВАЗ» мав явні ознаки сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння чоловік пройшов за допомогою приладу Drager, результат якого склав 2,05 проміле, що перевищило допустиму норму в понад 10 разів», — розповіли в пресслужбі поліції Харківської області.

При перевірці документів інспектори встановили, що суд позбавив водія права керування транспортними засобами. Також впродовж року чоловік двічі притягувався до відповідальності за аналогічні правопорушення.

Щодо водія патрульні склали два адміністративні протоколи: за ч. 3 ст. 130 (керування транспортним засобом в стані сп’яніння особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння) та за ч. 5 ст. 126 (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) КУпАП. Інспектори відсторонили чоловіка від керування, та помістили авто на спеціальний майданчик.

Дізначаві відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція передбачає обмеження волі на строк до п’яти років. 

Хулігану повідомили про підозру. Фото: Нацполіція 

10 листопада дізнавачі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину. 

Начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов опублікував відео, на якому хуліган вибачається перед харків’янами:

«На цьому відео він вже вибачається. 30-річний безробітний влаштував хуліганську виставу прямо під час автопробігу в пам’ять про загиблих в україно-російській війні. За статтею «хуліганство» дізнавачі вже завершили розслідування, машину вилучили та наклали арешт. Справу направлено до суду», — повідомив поліціянт.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові затримали чоловіка, який у середмісті стріляв із пістолета. Виявилось, що зловмисник був у розшуку.

Джерело

Новости Харькова