У Харкові санітар психлікарні вбив пацієнта

Маючи значну перевагу у фізичній силі, санітар душив та бив пацієнта.

46-річного громадянина з важким психічним розладом доставили до обласної клінічної психіатричної лікарні 21 червня.

Його супроводжували працівники бригади швидкої медичної допомоги та поліцейські. Чоловік поводився неадекватно та агресивно. Коли пацієнта помістили в одну із палат, він продовжував чинити фізичний опір працівникам медичного закладу. 

«Між чоловіком та санітаром виник конфлікт. Для знерухомлення агресивного пацієнта 45-річний санітар декілька разів рукою стиснув шию потерпілого. Надалі, усвідомлюючи власну перевагу у свої фізичній силі та той факт, що останній не має змоги чинити опір, санітар зі значною силою почав наносити пацієнту численні удари кулаками по обличчю та тулубу», — повідомили у поліції Харківської області.

Коли потерпілий перестав подавати ознаки життя, зловмисник вирішив приховати обставини вчиненого ним вбивства. Він повідомив медичному персоналу про різке погіршення стану здоров’я пацієнта і необхідність проведення реанімаційних заходів.

Поліцейські Харківського РУП №2 провели обшук та оперативні заходи, встановили свідків та вилучили речові докази щодо причетності до смерті потерпілого одного із санітарів цього медичного закладу.

24 червня оперативники підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Салтівської окружної прокуратури м. Харкова та за допомогою бійців полку поліції особливого призначення затримали 45-річного чоловіка. Як з’ясувалося, він ще працював обвалювальником м’яса на одному із м’ясокомбінатів.

Порушника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Ізюму убив 27-річну дружину

Джерело

Новости Харькова