У Харкові почали судити російського корегувальника ракет, відомого спортсмена і фотографа

Андрій Нечепоренко під час суду перебуватиме у СІЗО.

Почався суд над 60-річним Андрієм Нечепоренком, якого обвинувачують у державній зраді.

9 серпня відбулось підготовче засідання у справі російського корегувальника, який допомагав наводити ракети по центру Харкова. Він їздив містом на велосипеді і робив світлини для російської розвідки, а потім звітував про результати ударів. За даними слідства, Нечепоренко дотичний до ракетних ударів по будинку на вулиці Мироносицькій і по будівлі Університету ім. Бекетова.

Він доволі відомий спортсмен у Харкові, також займався фотографуванням. Тому йому було нескладно їздити містом і позначати блокпости, місця дислокації ЗСУ, Сил оборони. Так тривало до 7 лютого, коли його затримали через день після удару по Харківському національному університету міського господарства ім. Бекетова. Викрили пенсіонера неподалік пошкодженої будівлі цього вишу. Він фіксував наслідки удару, аби передати інформацію російській спецслужбі.

На підготовчому засіданні Нечепоренко не підтверджує своєї причетності до ракетних атак по місту. Але під час досудового розслідування, як повідомили KharkovNEWS.info у пресслужбі Харківської обласної прокуратури, він не визнавав свої провини.

Андрій Нечепоренко — велоспортсмен, шестикратний рекордсмен України, методист Харківської академії безперервної освіти.

Як писав KharkovNEWS.info, спортсмену, який корегував ракети по центру Харкова, загрожує довічне позбавлення волі.

Джерело

Новости Харькова