У Харкові планують відновлювати рух трамваїв по проспекту Тракторобудівників

Трамвайна колія від вулиці Героїв Праці до Салтівського шосе пошкоджена через обстріли.

Через обстріли росіян були пошкоджені трамвайні мережі на Салтівці. Тут не курсують трамваї №23 і №26. 

До Харківської міської ради звернувся харків’янин Максим Цвеліх із питанням щодо проведення ремонту трамвайної колії на проспекті Тракторобудівників — від вулиці Героїв Праці до Салтівського шосе. Він пояснив, що через війну ця ділянка була пошкоджена, трамваї нею не курсують, однак харків’янам вона дуже потрібна.

«Вищезазначена лінія трамвая має важливе значення для транспортної доступності Салтівського району, поєднуючи між собою мікрорайони Салтівського житлового масиву, і відсутність курсування 23 та 26 трамваю знизила якість перевезень по району. Так, автобусний маршрут 204е, що замінив трамваї, часто заповнюється і забезпечується різними за місткістю типами рухомого складу», — розповів автор звернення.

Департамент інфраструктури Харківської міської ради повідомив, що не володіє запитуваною інформацією та направив її до комунального підприємства «Харківський метрополітен». У КП повідомили, що на той час комунальне підприємство «Централізована закупівельна організація» організовувала закупівлю матеріалів для ремонту контактної мережі та ревізії колій. Відремонтувати їх зможуть, якщо вчасно закуплять ці матеріали.

«На даний час ведуться роботи з організації закупівлі необхідних матеріалів для відновлення контактної мережі та ревізії колій. У разі своєчасної закупівлі через КП «Централізована закупівельна організація» відповідних матеріалів КП «Харківський метрополітен» зможе виконати у поточному 2023 році комплекс робіт по відновленню руху трамваїв на зазначеній ділянці», — повідомив заступник генерального директора КП «Харківський метрополітен» Олександр Штомпель.

Документ: «Доступ до правди»

Як писав KharkovNEWS.info, харків’яни вимагають повернути трамвай на вулицю Весніна. У серпні суд почав розгляд справи за позовом трьох активістів проти міськради. Представники мерії не показують документи, на основі яких виконували будівельні роботи. Позивачі підозрюють, що їх взагалі немає.

Джерело

Новости Харькова