У Харкові оновили карту укриттів: що на ній з`явилося

На карті є адреси підвалів у багатоквартирних будинках, укриття у деяких школах і поліклініках.

Уперше з початку повномасштабної війни у Харкові оновили карту укриттів.

На ній з`явилися найпростіші укриття і сховища у підвалах багатоквартирних будинків, яких раніше не було. Окрім того, з карти також прибрали десятки будівель, де не можна переховуватися під час повітряної тривоги, оскільки вони пошкоджені або їх більше не існує. Зокрема, це стосується мікрорайону Північної Салтівки, де до сих пір були позначені у якості укриттів знищені російськими обстрілами будинки за адресами вул. Ужвій, 82 і вулиця Ужвій, 84, вул. Свободи, 11/13.

Також у переліку укриттів з`явилися деякі навчальні заклади і медичні установи. Але це далеко не всі поліклініки і школи Харкова. Наприклад, у Шевченківському районі жителі можуть  сховатися у приміщенні ліцею №116 на вулиці Культури, 22. На карті показані номери будинків, жителі яких «закріплені» саме за цим сховищем. Нагадаємо, школі и поліклініки працюють у якості укриттів виключно під час тривог, просто так приходити туди не можна. Уночі поліклініки зачинені.

Окрім того, на карті тепер є 14 зупинок-укриттів, що встановили у Харкові протягом повномасштабної війни. Щоправда, мер Києва Віталій Кличко вважає, що їх у Харкові зробили «для галочки», адже в Україні не затверджені норми ДБН щодо будівництва такого типу укриттів.

Знайти найближче укриття можна на карті. 

Нагадаємо, наприкінці червня Харків потрапив до переліку міст з найгірше готовими укриттями. Меру Ігорю Терехову дали місяць на те, щоб привести укриття до ладу. Після цього він звільнив підлеглого через неготові укриття.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області нещодавно перевірили стан захисних споруд. Із 4210 укриттів (найпростіші укриття, споруди подвійного призначення — метрополітен, переходи та паркінги) 762 виявилися непридатними для використання за призначенням.

Джерело

Новости Харькова