У Харкові нотаріус передав приміщення громади у приватну власність

Вартість комунальної нерухомості — близько 8 мільйонів гривень.

Нотаріус незаконно зареєстрував на фізичну особу майно територіальної громади Харкова. 

Як повідомили у прокуратурі Харківської області,  на початку квітня 2020 року приватний нотаріус зареєстрував право власності на нежитлову будівлю за фізичною особою. Ця будівля перебувала у власності Харківської міської територіальної громади в особі Харківської міської ради.

«Підозрюваний, знаючи, що документи, надані фізичною особою, не можуть бути підставою для державної реєстрації права приватної власності на зазначену нерухомість, без наявності відповідних правовстановлюючих документів, у тому числі, рішення уповноваженого органу щодо передачі об’єкта комунальної власності у приватну власність, провів незаконну реєстраційну дію», — розповіли в прокуратурі.

Загальна площа будівлі — близько 620 кв.м. Збитки громади внаслідок незаконної оборудки оцінили у 8 мільйонів гривень. 

Нотаріусу повідомили про підозру за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин підробив документи, щоб заволодіти приміщенням у центрі міста

Джерело

Новости Харькова