У Харкові хочуть навчати дітей у метрополітені

Рух поїздів при цьому не зупинятимуть.

Міський голова Ігор Терехов запропонував проводити уроки для школярів у метрополітені.

Про це він заявив на зустрічі з харків’янами. Відео його заяви опублікувало комунальне ЗМІ “Харків: новини” ( колишні «Харьковские Известия»)  у своєму телеграм-каналі.

«Що стосується першокласників. Це катастрофа, бо ніхто їх онлайн не навчить писати, не поставить руку, як кажуть. І, саме головне — діти не стають соціальними. І це ми матимемо проблеми, труднощі в майбутньому. Я дав доручення, і зараз ми працюємо над цим, щоб комбіновану систему навчання робити там, де це можливо. Це — метрополітен», — заявив міський голова.

За словами Терехова, для цього доведеться «піти на деякі незручності» — поставити перегородки і закрити деякі переходи. Про те, щоб зупиняти рух підземного транспорту на час уроків, мер нічого не сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов обіцяє, що примусового навчання у школах Харкова не буде

Попереднє рішення Харківської міської ради щодо відкриття шкіл із найпростішими укриттями розкритикували в обласній адміністрації. Після наради в Міністерстві освіти та науки місто, судячи з усього, вирішило ввести в дію план «навчання в метро».

«Це нездорові ініціативи. Я б не пішов у метро, якби не хотів стати метростроївцем, і свою дитину не пустив би. Це сумнівно виглядає», — прокоментував KharkovNEWS.info ініціативу мерії директор обласного департаменту освіти та науки Олексій Литвинов.

За його словами, підготовку зокрема і харківських навчальних закладів до офлайн-навчання нещодавно обговорювали в МОН. Директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко розповіла про те, що у школах готують найпростіші укриття.

«Я озвучив, що це не наша історія. Ми стоїмо на тому, що укриття мають відповідати ДБН. Вона виступила, я виступив, вона намагалася  знайти підтримку у МОН. Але вони не будуть озвучувати свою позицію, це справа регіону. А у нас є рішення Ради оборони», — пояснив Литвинов.

Поки що пресслужба Харківської міської ради не коментує заяву Ігоря Терехова, у директорки департаменту освіти міської ради Ольги Деменко вимкнений телефон. 

Джерело

Новости Харькова