У харківському виші — новий ректор

За місяць у "ХАІ" двічі змінили очільника.

Олексій Литвинов був професором Університету внутрішніх справ, трохи більше ніж рік очолював департамент ХОВА, тепер отримав нову посаду знову у виші.

Директор департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Олексій Литвинов став виконуючим обов’язки ректора Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського «Харківський авіаційний інститут». Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

«Сьогодні представив колективу університету виконуючого обов’язки ректора Олексія Литвинова. Це фахова людина, яка давно працює в сфері освіти та добре знається на особливостях вищої школи. Бажаю йому успіхів та готовий до співпраці заради вдосконалення роботи цього важливого для Харківщини навчального закладу», — зазначив Синєгубов.

Також голова ХОВА розповів, що сьогодні обговорив із колективом проблеми та потреби університету. Найважливішим питанням був ремонт уже існуючих та будівництво нових укриттів.

«Це питання безпеки, а отже докладаємо усіх зусиль, аби якнайшвидше в «ХАІ» були облаштовані укриття, що відповідають усім вимогам», — зауважив Синєгубов.

Зазначимо, до вересня ректором «ХАІ» був Микола Нечипорук (з 2018 року). 4 вересня на цю посаду призначили Віталія Зайцева. Наразі на сайті «ХАІ» Олексій Литвинов уже вказаний як в. о. ректора, там викладена його біографія. При цьому, на сайті ХОВА Литвинов досі значиться як директор департаменту науки і освіти. Микола Нечипорук зараз є першим проректором.

«З перших днів повномасштабної військової агресії залишився у місті-герої Харків. Активно долучився до справи доправлення та надання гуманітарної допомоги бійцям Збройних Сил України, що боронять Харків від російської навали, медикам, цивільному населенню міста, працівникам Харківського національного університету внутрішніх справ», — сказано на сайті «ХАІ» про Литвинова.

Нагадаємо, Олексій Литвинов — доктор юридичних наук, професор, заслужений працівник освіти України. Більше ніж 20 років працював у системі вищої школи Харківської області, був курсантом, слухачем магістратури та завідувачем кафедри кримінального права і кримінології факультету №1 Харківського національного університету внутрішніх справ.

Напрямками наукової діяльності Олексія Литвинова були проблеми протидії злочинності, організаційно-функціональні засади боротьби зі злочинністю та запобігання злочинам; аналітико-прогностичні процедури в діяльності правоохоронних органів.

Наприкінці липня 2022 року Литвинова призначили на посаду директора департаменту науки і освіти ХОВА. Він зайняв місце Анжеліки Крутової, яка очолювала департамент понад два роки.

Фото: Олег Синєгубов

Джерело

Новости Харькова