У харківському парку тепер можна почитати В’ятровича

У шафі буккросингу з'явилася нова полиця.

У Центральному парку поповнився бібліотечний фонд.

Видавництво «Ранок» передало Центральному парку книжки. Їх розмістили на полиці шафи буккросингу. Наразі вони зайняли одну полицю, проте видавництво продовжить надавати книжки парку. Більшість книжок від «Ранку» розраховані на дитячу аудиторію, однак є й видання для дорослих. Усі книжки від «Ранку» — українською мовою.

«Нам надійшов ящик книжок. Вони нам щомісяця будуть передавати певний обсяг книжок. Ми зараз дивимося, скільки потрібно для того, щоб заповнити одну полицю суто книжками «Ранку». Зараз ми виставили частину. Я гадаю, що там ще на пару полиць таких залишилося. Люди будуть розбирати, ми будемо підставляти туди. Здебільшого це дитячі книжки. Але є й інклюзивні книжки. Там про поводження з людьми з особливими потребами, певні психологічні тренінги для педагогів, дітей з аутизмом тощо», — повідомив KharkovNEWS.info  речник Центрального парку Андрій Кравченко.

Батьки можуть узяти видання для маленьких дітей — на полиці є прості картонні книжки, а також для себе. Наприклад, тут можна знайти видання Володимира В’ятровича «Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну». Також серед книжок — «Чудовий світ Тома Гейтса», «Федорино горе», «У мого брата аутизм», «Банда піратів», «Осінь на бузиновій вулиці». Для педагогів є методична література.

Загалом на полицях шафи буккросингу є й книжки, видані за радянських часів. Однак їх ретельно перевіряють у Центральному парку, аби це не була радянська та російська пропаганда.

«Радянські є. Наші бібліотеки здебільшого радянського часу, але дуже багато українських видань. Люди приносять їх, але ми перевіряємо їх. Якщо потрапляють книжки «про товариша Леніна», таких немає. Якщо, наприклад, за радянських часів виданий Дюма, чому б ні, або Лєсков. Це письменник російської імперії, але він нормальний», — пояснив Андрій Кравченко.

Усі харків’яни можуть принести свою книжку, якою хочуть поділитися, та поставити на полицю шафи буккросингу у Центральному парку (біля озера). Натомість узяти якусь із виставлених у шафі видань. Після прочитання книжку потрібно повернути. Книжки мають бути у гарному стані.

Центральний парк закликає доєднатися до популяризації читання та надати йому книжки й інші харківські видавництва.

Фото: Центральний паркФото: Центральний паркФото: Центральний парк

Як писав KharkovNEWS.info, із 22 квітня Центральний парк у Харкові працює за новим графіком. Парк можна відвідати з 8:00 до 21:00 щодня.

Джерело

Новости Харькова