У Харківській області знищили два російських дрони

По цілях вдарили прикордонники.

Один дрон окупантів розвідував позиції українських захисників, інший був бойовим.

У Харківській області прикордонники помітили російський безпілотний літальний апарат. Він летів із території Росії. Бійці Харківського загону знерухомили дрон за допомогою антидронової рушниці, потім відкрили по ньому стрілецький вогонь. Безпілотник ворога впав. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України 26 жовтня.

«Акустично прослуховували звуки БПЛА. Після доповіді старшому старшим було прийняте рішення задіяти антидронову рушницю та нанести вогневе ураження зі стрілецької зброї», — розповів оператор антидронової рушниці із позивним «Коточок».

Про знищення ще одного дрона повідомили у Держприкордонслужбі 27 жовтня. Це був бойовий безпілотник, який залетів на українську територію для того, щоб завдати удару. Його виявили днями у Харківській області, дрон знищили

«Цього разу мова про бойовий ворожий дрон, що залетів на територію України з однією ціллю — нищити та вбивати. Натомість сам став металобрухтом. Завдяки чітким та вмілим діям прикордонників політ «ворожої пташки» був блискавично швидким, а приземлення феєричним», — зазначили у ДПСУ.

Дрон-розвідник. Фото: ДержприкордонслужбаБойовий дрон. Фото: Держприкордонслужба

Як писав KharkovNEWS.info, на Куп’янському напрямку прикордонники знищили ретранслятор окупантів. Дрон аеророзвідників зі «Сталевого кордону» влучив у вежу.

Джерело

Новости Харькова